Home

Paljon pitää syödä että lihoo

Mahtaako löytyäkään kahta henkilöä, jotka ovat samankokoisia, samaa sukupuolta, täsmälleen yhtä aktiivisia ja noudattavat täsmälleen samaa ruokavaliota, ja joista vain toinen lihoo?http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka ja http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.3_es.pdf Nämä jääkaapin oveen niin hyvä tulee. Toivottavaa on ettei tämä tunnettu kotimainen lääkäri kiellä lapsesta lähtien noudatettavan tasapainoisen ruokavalion ehkäisevän insuliinin erityksen häiriöitä ja hän olisi mielummin hoitamassa sairauden alkuperää kuin oireita. Mielellään en näkisi seuraavaksi suomalaisten syövän jonkinlaista insuliini antagonistia VAIN sen takia, että voi jatkaa totuttua elämäntyyliä. Jos on vuosikymmeniä syönyt mitä sattuu niin VHH ja muut erikoisruokavaliot sekä mahdollinen uusi lääkitys (esimerkiksi insuliinin eritykseen vaikuttava) varmaan onkin tarpeen. Luulisi ettei Insuliinin eritys voi olla liikalihavuuden perimmäinen syy muilla kuin niillä jotka ovat lapsesta lähtien olleet taipuvaisia lihomaan vaikka noudattavat ravinto- ja liikuntasuosituksia. Useimmiten painon nousun taustalla on runsas rasvan ja hiilihydraattien saanti. Leivonnaiset kannattaa jättää tämän takia kokonaan pois ruokavaliosta, sillä niissä on rutkasti rasvaa ja sokeria.

Loputon hiusten halkominen tieteeseen vedoten ei vie kansanterveyttä eteenpäin. Ilman insuliinia ei liho ja jatkuvasti liian korkealla oleva insuliini aiheuttaa insuliiniresistenssiä. Insuliinin tasojen pudottamisesta ei ole kuin hyötyä, ei pelkästään lihavuuden torjumisessa, vaan kaikkien elintasosairauksien.Mutta ei RCT-kokeessa voi oikein verrata muuta kuin kontrolliin kun seuranta-aika on noin pitkä ja vanhoja ihmisiä. Siellä on voinut tapahtua jotain systemaattista muutosta kokeen aikana mikä selittää tuon miksi kaikilla nousi (ikääntyminen jne.). Mutta toki olet oikeassa, että ei välimerellinen VHH tuossa alkutilanteeseen suhteutettuna siis parantanut tilannetta, ainoastaan pieniä etuja siis yhtä paljon ikääntyneeseen verrokkiin verrattuna. Passiivin preesens. Perfekti. Pitää, tykätä. Pluskvamperfekti. Possessiivisuffiksi. Ylen abitreenit (paljon eritasoisia tehtäviä)

Kiitos näistä. Ymmärtääkseni efekti tulee kuitenkin edelleen enemmän ruokavalion ”puhdistamisesta” ja laihdutuksesta kuin sinänsä hiilarien ”pahuudesta” sinänsä. Esim. välimerellinen ruokavalio pärjää kivasti myös tässä ”kisassa”.Siksi sanoin että todistustaakka on sinulla. Koska lähtökohtaisesti linkkaamissasi tutkimuksissa on aina ollut mukana muitakin energianlähteitä. Pahoittelut jos olen väärässä asian suhteen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Todistuksen_taakkaKirsi Laitinen on huolissaan odottavien äitien raskausajan lihomisesta. Hänen mukaansa herkuttelu raskausaikana on paljon kauaskantoisempi juttu kuin äidin hetkellinen mielihyvä.VHH:lla moni laihtuu niin kauan kunnes jaksaa noudattaa rajoittavaa ruokavaliota ja voi jotkut veriarvotkin parantua (triglyt ja HDL lähinnä), ei tässä ole ketään sitä kiistänyt eikä se ollut jutun pointti, vaan typerä HH–> insuliini –> lihominen teoria, joka on yksistään aivan liian yksinkertainen selittämään lihomista tai laihtumista VHH:lla tai ei.

Video: Painonpudotuslaskuri • Katso millä kalorimäärällä laihdu

Metabolia. Oletan että tarkoitat tällä sitä että osalla ihmisistä on ’hidas’ aineenvaihdunta. Erot ovat (terveillä ihmisillä) pääosin mitättömiä ja suurin eroa selittävä tekijä taitaa olla lihasmassan osuus. Myös sisäelinten massa on merkittävässä roolissa. Yleisesti ottaen lihavilla ihmisillä on lähes poikkeuksetta vähän nopeampi aineenvaihdunta kuin hoikilla sillä keho pyrkii aktiivisesti liiasta energiasta eroon eikä purista ihan viimeistä kaloria ylenpalttisesta tarjonnasta talteen.Lihavuus on tila, jossa elimistö on energiaylimäärässä ja veressäkin on yleensä tarjolla ylimäärin rasvaa ja hiilaria.Nämä seikat korostuvat varmaan kun ajatellaan että eri kehotyypeillä on erilaiset perusaineenvaihdunnat synnynnäisesti. Ja onko moni ajatellut että kun syvät kireät vatsalihakset on huonossa kunnossa ja kehon ryhti persiistä niin vatsa pullottaa kuin olisi täysi ihramaha, kuten mulla. Mutta hoksasin ongelman jota olen alkamassa korjailemaan kun muistin nuoruudessa kerran saaneeni kireät vatsalihakset täysin litteet pariksi päiväksi kunnes ne taas katosi. Näinhän ei tapahdu koska rasva ei häviä päivässä vaan kyse on syvien lihasten kontrollista tms. Minua kuitenkin huomautetaan monestikin siittä että kannattaisi laihduttaa mutta mittauksetkin kertoo että saan viskeraalin rasvan liki katoamaan, siinä oli mittaajalla ihmettelemistä kun katsoi meikäläisen pötsiä :). Joo ei ole kasvainta koska ultrassa se olisi varmaan näkynyt.Kirjoitit näin: ”Rasvojen varastointi tarkoittaa vapaiden rasvahappojen esteröitymistä triasyyliglyseroliksi. Tässä prosessissa tarvitaan lähtötuotteiksi siis rasvahappoja ja glyserolia ja reaktiota katalysoi erilaiset entsyymit ja tähän prosessiin tarvitaan myös huomattavan paljon energiaa. ”

Kommentti kaikille lukijoille: Nimitteleekö Knuuti myös potilaitaan höpisijöiksi? Suosittelen vaihtamaan lääkäriä, jos tämä pitää paikkansa..Oliko joukossa sellaisia tutkimuksia missä rasvojen ja sokerien yhteisvaikutus oli rajattu pois? Tutkimuksia missä tutkittiin _pelkästään_ rasvan ylisyömistä ja sen suhdetta lihomiseen? En nähnyt pikaisella katsannalla. Voitko ohjata oikeaan suuntaan tuossa tutkimusviidakossa? Tunnet alan varmasti paremmin kuin minä.Ajattelen asiasta niin, että jos on mahdollisuus siihen että hiilihydraatti varastoituvat ensin ja rasvat menevät solujen käyttöön energiaksi, niin silloin se on niin. kun se on mahdollista se voi myös tapahtua niin. Katsottuna elimistön mekanismeja, tässä tapauksessa mm. insuliinin toimintaa.Sitä on hankala sanoa kun emme oikein näe elimistön sisään mitä siellä tapahtuu, voimme vain tehdä olettamuksia tiettyjen yhtälön osasten suhteista, joita elimistöön laitetaan. Siitä syystä juuri ravitsemustieteessä on saatettu myös tehdä vääriä johtopäätöksiä. Siksi pitäisikin katsoa raa’asti pelkästään elimistön mekanismien kautta asiaa, vaikkakin hiukan yksinkertaistaen. Siis mahdollisuuksien kautta. Tarvitsen tätä tietoa itseni takia että siksi, että käsittelen aihetta aika syvällisesti tekeillä olevassa videossa. Kerään siihen mahdollisimman paljon tietoa aiheesta, jotta en puhuisi puuta heinää. Olen videon kerran jo joutunut poistamaan todettuani sen olleen muutamilta kohdiltaan epätieteellinen. Todennäköisesti joudun myös näiden keskustelujen jälkeen muuttamaan ajatusteni rakennetta niin radikaalisti että joudun nauhoittamaan koko videon uudelleen.. Kiitos siitä! Ja sori pitkästä tekstistä joka saattaa myös olla ihan puuta heinää 😀

Olisi odottanut vähemmän provosoivaa tekstiä tulenarasta aiheesta, mutta H-mollia vetävät Juksu ja Valtsu. Ei siinä mitään H-mollaus on ehkä hauskaa. Huumori on taitolaji. Pojilla on vielä aikaa harjoitella.Se aliravitsemustila siis tuskin koskee energiaa, mutta vitamiini- ja mineraalipuutoksia on kyllä havaittu, mikä voi kertoa osittain siitä, että on syöty liikaa yliprosessoituja ruokia (lisätty sokeri, lisätty rasva). Yhdessä kiinalaistutkimuksessa monivitamiini-/monimineraalilisä näytti laihduttavan, mutta en tiedä onko tällaista havaintoa toistettu vielä eurooppalaisessa väestössä.

Reijo Laatikainen on tehnyt hyviä katsauksia, esim: http://www.pronutritionist.net/2013/01/lihavuus-ja-fruktoosi/ http://www.pronutritionist.net/2013/01/fruktoosi-ja-sairaudet/Niin siis ei toki rasvainen ruoka lisää lipogeneesiä, koska rasvoista saatavia rasvahappoja ei tarvitse muuttaa rasvahapoiksi, koska ne ovat jo sitä.

Pelastusopiston rehtori tyrmää naisten pääsykokeiden yle

 1. ja tehokkaam
 2. Mainittakoon lisäksi insuliinin merkitys lihaksille. Insuliinilla on lihasproteiinien hajotusta vähentävä vaikutus ja lihasproteiinisynteesin salliva vaikutus (Abdulla ym. 2016). Jälkimmäinen tarkoittaa sitä, että jos insuliinin pitoisuus on hyvin alhainen, lihasproteiinisynteesi ei saa buustausta. Jos insuliinia ei anneta, lihakset surkastuvatkin tyypin I-diabeteksessa hyvin nopeasti (Hulmi ym. 2012). Tyypin 1 diabeetikoillahan haiman insuliinintuotanto vähenee ja lakkaa lopulta kokonaan ja ilman lääkeinsuliinia he kuolevat. Insuliini on siis ihan hyvä ja tarpeellinen hormoni. Vai onko?
 3. Türkiye gazetelerinde yer alan köşe yazarlarının günlük yazılarını, okunabilirliği artırılmış biçimde bulabileceğiniz web sitesidir
 4. Hyviä hiilihydraattien lähteitä ovat esimerkiksi riisi, pasta, bataatti ja peruna, huonoja taas leivonnaiset. Leivän syönti kannattaa pitää kohtuudessa.
 5. – Yleissääntönä voi pitää sitä, että vatsalihakset tehdään keittiössä, ei kuntosalilla. Jos pitäytyy puhtaissa raaka-aineissa, liikakiloja on vaikeaa saada. Harva syö liikaa esimerkiksi vihanneksia.
 6. Me olemme onnellisia niiden ihmisten puolesta, jotka ovat löytäneet itselleen sopivan ruokavalion. Emme todellakaan väitä, että hiilihydraattien rajoitus olisi menetelmänä väärin laihdutettu. Itse asiassa on hyvä, kun keskusteluun on tuotu monilla liiallinen puhdistettujen hiilihydraattien syönti pelkän rasvapelottelun sijaan. Emme hyväksykään sitä, että väitetään jonkin yksittäisen asian, kuten hiilihydraatin, insuliinin tai vaikkapa rasvojen liikasaannin olevan koko populaatiotasolla ongelmien ydin. Me toivommekin, että olemme tällä kirjoituksella tuoneet tämän melko kattavasti esiin.

Tarkat määrät! Mussutatko jo liikaa proteiinia? Ylimääräinen

Dieetin sijaan elämäntapamuutos

http://www.thefatemperor.com/blog/2015/7/26/insulin-diabetes-rootcause-dr-kraft-excerpt-and-dr-stouts-ouevre-Kirjoittelin näistä aiheista aiemmin: https://lihastohtori.wordpress.com/2014/02/14/kalori-on-kalori/Otamme myös vastaan kritiikin, mutta toivoisimme kuitenkin perusteltuja tutkittuun tietoon perustuvia argumentteja väitteelle ”kummallista tavaraa”. Suomi on melko lailla vapaa maa mielipiteisiin, joten saat olla sitä mieltä, että insuliini ja hiilarit ovat lihavuuden syy ja laihuuden este jos haluat ilman perusteellista argumentointiakin.– Parempi tapa olisi perehtyä edes jonkin verran ravintoaineisiin, jotta tietää suurin piirtein, mitä tuotteet pitävät sisällään. Muuten kaupassa käymisestä voi tulla stressaavaa.Naisen päivittäinen kalorinkulutus on noin 2200 kaloria. Puolen kilon painonpudotus viikossa edellyttää noin 500 kalorin vajetta energiansaannissa. Näin ollen muokattu päivittäinen energiantarve on 1700 kaloria.

Scorpions-laulaja pitää hittikappaleeseen liitettyä salaliittoteoriaa

Painonnousu ja raskaus: Näin estät lihomisen odotusaikana - Kaksplus

Kuten Vladimir kommentoi, ei nämä lähteet nyt vakuuta. Ihminen lihoo kaloriylimäärän vuoksi kuten artikkelissa kerroimme ja annoimme viitteitä. Insuliini voi toki lisätä lihomista emme me sitä kiellä missään. Ja mitä tulee johonkin teoriaan uskomiseen, niin saat toki uskoa insuliiniteoriaan kuten uskot homeopatiaan ja ilmeisesti myös luomiskertomukseen. Suomi on maa, jossa on uskon- ja sananvapaus. Minä uskon, että mekin voimme olla ystäviä vaikka olisimme eri mieltä muutamista asioista.Viime aikoina hyvin paljon keskustelua on nostattanut artikkelini, jossa toin esille lääkäri Antti Heikkilän tavan tehdä kirjoituksissaan räikeitä asiavirheitä. Käsittelin terveyskeskustelun hölmöjä puolia myös jatkoartikkelissani.Elimistöllä on käytössään hyvin hienovarainen nälkää ja kylläisyyttä säätelevä järjestelmä, joka sijaitsee pääosin aivojen hypotalamuksen alueella. Tämä järjestelmä vastaanottaa elimistöstä signaaleja, jotka kertovat kehon energiatasapainosta. Se polkka on vain, mutta sellainen Että tielle se johtavi muistojen On sointuna Karjalan kaunoisen: Säkkijärven polkka! Nuoren ja vanhan se tanssiin vie Ei sille polkalle vertaa lie! Sen kanssa on vaikka mierontie Säkkijärven polkkaa

Onko hyvä syödä paljon hiilihydraatteja ennen treeniä? - Kuntotreenatessa ei tarvitse ladata hiilihydraateilla. Sen sijaan, jos treenaat kilpailua varten tai Yleinen kuva hiilihydraateista, että ne ovat epäterveellisiä ja keräävät rasvaa, on muuttumassa. Nykyään ne koetaan tärkeinä suorituksen kannalta Nyt asetankin kysymykseni tarkkaan, en jaksanut lukea koko kommenttiosiota läpi joten en tiedä että onko tätä kysytty jo vastauksineen. Siispä kysyn rasvasta seuraavan kysymyksen- Miten rasva lihottaa? Siis jos syö pelkkää tyydyttynyttä rasvaa, vaikkapa voita yli päivittäisen kokonaiskulutuksen, siis ajateltuna että ruokavalio koostuu pelkästä rasvasta vaikkapa oletetusti kuukauden ajanjaksona. Jos vastauksenne on että lihottaa, niin mihin fysiologiseen mekanismiin, toimintatapaan, perustatte väitteenne? Tässä kirjoituksessa sain kirjoittajakumppaniksi Vladimir Heiskasen, johon tutustuin eräällä opettamallani Helsingin yliopiston lääkiksen fysiologian kurssilla. Perustelemme kirjoituksessa miksi tällaiset ylläolevat väitteet ovat pitkälti pötypuhetta.

Kuinka paljon mustikkaa pitää syödä, jotta saisi terveysvaikutuksia

 1. ä ymmärrän sen 😀 tuosta rasvojen helposti lihottavuudesta.. Jhulmi sanoo viimeisimmässä postauksessaan että ”Rasvojen avulla liho
 2. niin ja eikös urheilevilla ole myös suorituksen jälkeen normaalia suurempi aineenvaihdunta, ei varmaankaan paljoa, mutta jo päivässä 20-30 kcal on vuositasolla lähes kilon määrä rasvaa + tietenkin lihasten vaatima lisäenergia..
 3. Todistustaakkahan on tosiaan sillä joka ei pysty väitettään todistamaan. Näin olen käsittänyt. Hypoteesiani, että tyydyttynyt rasva ei lihota, vaan poistuu suoliston kautta elimistöstä liiallisesti nautittuna, ei ole tutkittu kunnolla-siis raa’asti pelkästään semmoisella tutkimuksella, jossa on poistettu kaikki muut muuttujat paitsi rasva. Semmoisia tutkimuksia tarvittaisiin. Koska silloin oikeasti osattaisiin sanoa lihottaako rasvan liikasaanti vai ei.
 4. Miksi pitää syödä tonnikalaa joka päivä ? Ilmoita asiaton vastaus. Pelkkää tonnikalaa... kannattas keittää riisiä, silputa paljon sipulia pieniks, samoin yksi purjo ihan silpuks ja ne tuusen fiskit öljyssä sekaan, ja vot kun on hyvää Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä
 5. ”Inuiitithan…” Okiwanalaiset lähes pelkkiä hiilihydraatteja, joten hh:t eivät ilmeisesti lihota?
 6. Sinä et varmaankaan usko tilastoja, varsinkaan THL:n, vaan ainoastaan omia fiiliksiä tai korostat metabolista oireyhtymää ja lihavuutta kuten kaikki muutkin VHH:n kannattajat. Tottakai nuo ovat huoli, mutta kokonaisvaltaisesti itse asiassa terveys on Suomessa parantunut viime vuosikymmeninä.
 7. en glyserolin kanssa kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin ensin de novo lipogeneesissä rakentaa hiilareista rasvahappoja ja glyseroneogeneesissä hiilareista glyserolia ja tämän jälkeen vielä esteröidä vapaa rasvahapot glyseroliin. Insuliini sitten jouduttaa kaikkia näitä prosesseja, myös tuota ekaa. Tällä tarkoitin sitä, että suoraan lähtöaineista rasvan muodostus (esteröinti) on helppoa ja nopeaa vs. hiilareista. Hiilareilla ei ole mitään muuta maagista lihotusmekanismia kuin että niitä on helppo syödä liikaa ja kun niiden syöntiä tällöin vähentää, laihtuu koska energiansaanti vähenee. Mutta kuten Bona sanoi, monet >70 % HH:ta syövät kansat eivät lihoa, päinvastoin.

– Hiilihydraatteja voi ottaa laadukkaista viljatuotteista. Leipää ei tarvitse täysin vältellä, mutta kohtuus kaikessa. Valkoisen sokerin käytön pitäisin minimissä.Todellisuudessa hieman kohonneet paastoinsuliinitasot eivät useinkaan yhdisty lihavuuteen (Hivert ym. 2007, Tucker&Tucker 2012). Itse asiassa insuliinin vaikutuksen estäminen soluissa aiheuttaa lihavuutta osassa (Masaki ym. 2004), mutta ei kaikissa jyrsijätutkimuksista (Könner ym. 2000).Vaikka hiilihydraatin nauttimisen muutos ei selitä lihavuusepidemiaa, emme silti väitä, että höttöhiilarit olisivat terveellisiä. Esimerkiksi lasten ja nuorten keskuudessa monien sokeria paljon sisältävien ruokien ja juomien saanti on huolestuttavan korkeaa. Samoin monet leivosten ja pullien syönnit ovat juurtuneet osalla ihmisistä turhan tiukasti kiinni rutiineihin. Joskus voisi kokeilla terveellisempiä välipaloja. Ihmiskehon ja mielen voi opettaa nauttimaan vähemmän makeasta ruoasta.Tämä on varmaan yksi osaselittäjä, mutta ei toki kaikki syy. Vanhahko juttu, joka päivittyy ja tarkentuu jossain vaiheessa tähän blogiin: https://wikiliikkuja.com/2011/12/28/miksi-ihmiskunta-lihoo/Kyseessä on todennäköisyyslaskentaa ja ”Joillekin ihmisille ihanteellinen ruokavalio voi olla sellainen, joka poikkeaa ravitsemussuosituksista tämän hetken tiedon perusteella. Ei ole laitonta syödä niiden vastaisesti, mutta todennäköisyys hyvään terveyteen paranee, jos syö edes kutakuinkin suositusten viitoittamalla linjalla, Fogelholm luonnehtii.”

Pelkästään makrojen laskeminen ei välttämättä tuota haluttua hyötyä, vaan oleellisempaa on se, miten ravintoaineet jakautuvat päivittäisessä ruokavaliossa. Ravintoaineiden määrä sekä jakautuminen puolestaan määritellään sen mukaan, millaista muutosta kehoon halutaan tai kuinka paljon painoa.. Toki, samansuuntaisia olisi järkevää ottaa myös mm. sarkopeenisille vanhuksille, joista vähintään 1/3 syö liian vähän.Hesarilta muuten jännä juttu eilen (linkki alla), vaikka asia taitaa olla melko tunnettu, mutta aihepiiristä julkaisu JAMA:ssa on uunituore (linkki alla). Kommentteihin ei vissiin saanut laittaa salaliitoista mitään, mutta koetan vähän onneani 🙂

Älä usko hömppään - osa II: insuliini ja hiilarit ovat Lihastohtor

 1. Jotkut ajattelevat että hiilihydraatti estää rasvan polttoa eli hapetusta energiaksi, eikä täten ole mahdollista laihtua runsashiilihydraattisella ruokavaliolla. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa nähdään mielipide, jonka mukaan kehon rasvan lähtöön  tarvitaan hiilari/glukoosivaje, ei energiavajetta.
 2. Ja ravintosuositukset eivät ole aiheuttaneet ongelmia, vaan se, että niitä ei ole toteutettu tai niitä on tulkittu väärin.
 3. Learn how to play your favorite songs with Ultimate Guitar huge database. Guitar, guitar pro, bass, drum tabs and chords with online tab player
 4. Tämänhän tiesi jo monta vuotta sitten norjalainen lääkäri Sofie Hexeberg,kun pystyi neuvoillaan auttamaan potilastaan Solveigia, joka painoi 265 kg(25 v.) Hänen havaintonsa oli juuri korkea C-peptidi-arvo,joka oli vuonna 2006 mieletön 3939 pmol/l ja samoin S-insuliini(667 pmol/l), vaikka paastosokeri oli normaali 4,3 mmol/l ja HbA1c vain hiukan koholla eli 6,1 %..
 5. en on kuitenkin aika monimutkainen kokonaisuus, jossa harvem
 6. en indeksi ole ollut erityisen tärkeä: http://www.fasebj.org/content/30/1_Supplement/906.9.short
 7. Onko lihavuutta ja lihomista lähdetty missään tutkimuksessa tutkimaan eri suunnasta, eli esim. mitä eroavaisuutta on henkilöillä jotka eivät liho verrattuna henkilöihin jotka samalla ruokavaliolla ja aktiivisuudella lihovat? Olisi mielenkiintoista tietää mistä lihomattomuus johtuu, sitäkin kun näyttää esiintyvän jossain määrin suvuittain. Ja voisiko sieltä löytyä avaintekijöitä lihomisen hillitsemiseen?

”Tuloksena nimittäin oli, että rasvaa rajoittaneet menettivät enemmän kehon rasvaa hiilihydraatteja rajoittaviin verrattuna, vaikka insuliinitasot putosivat heillä vähemmän (Hall ym. 2015). Insuliini ei siis mitenkään voi olla laihtumisessa se ratkaiseva tekijä.”Mä en tiedä mitä haita takaa, mutta kyllä, monille lääkäreille, psykologeille ja ravitsemusterapeuteille on tullut ex-karppaajia ja hiilaripelkoisia asiakkaiksi, joilla on mennyt kroppa ja mieli sekaisin. Potilassalaisuuden takia nämä asiantuntijat eivät kuitenkaan näistä asioista puhu julkisesti ja esim. urheilijatkin vain harvoin. Ravitsemussuosituksia syytetään tiukkuudesta, mutta todellisuudessa monet näiden arvostelijoiden ruokavaliot ovat paljon tiukemmat ja se ei kaikille ihmisille sovi.Tutkimukset lyövät jauhot (eli höttöhiilarit) suuhun em. väitteiden esittäjiltä. Erittäin arvostettu tutkijaryhmä tutki vastikään hiilihydraattien vs. rasvojen vaikutusta laihdutuksessa tähän mennessä ehkäpä parhaiten kontrolloidulla asetelmalla. Tässä tutkimuksessa kaikkien tutkittavien energiatasapaino pidettiin samana, mutta yhdeltä ryhmältä rajoitettiin ainoastaan rasvaa ja toiselta ainoastaan hiilihydraatteja. Tässä tutkimuksessa kaikki tutkittavien ruoka tarjottiin ja tutkittavat elivät koko ajan huoneessa, jossa kaikki kulutettu energia mitattiin. Nyt siis toisessa ryhmässä hiilihydraatit laskivat ja sitä kautta insuliini, joten jos hiilihydraattifoobikoiden teoria pitää paikkaansa, tämä ryhmä laihtui, toinen ei. Mutta kuinka väärässä he olivatkaan. Tuloksena nimittäin oli, että rasvaa rajoittaneet menettivät enemmän kehon rasvaa hiilihydraatteja rajoittaviin verrattuna, vaikka insuliinitasot putosivat heillä vähemmän (Hall ym. 2015). Insuliini ei siis mitenkään voi olla laihtumisessa se ratkaiseva tekijä.juuri niin, yksilöllisyys on olennainen tekijä. Jostain syystä hiilarifoobikot eivät ymmärrä, että vaikka heille ehkä sopii hiilarieb rajoitus, ei tähän tarvitse eikä kannata kaikkien ryhtyä. Ja jostain syystä yritetään yksinkertaistaa ongelma hiilareihin ja insuliiniin, vaikka ilmiö on 1000 x monimutkaisempi: http://www.shiftn.com/obesity/Full-Map.htmlkerroin myös kirjassani, että VHH vähentää painoa, tosin osan siitä selittää nesteen ja hiilarin lähteminen. VHH:lla myös syödään vähemmän ja tämä yksistään selittää tuon pienen painonpudotusedun. Jos ketoaineiden tai metaboliaedun (esim. hukkaenergia glukoneogeneesiin yms.) efekti olisi suurempi, ihmiset laihtuisivat ketogeenisella VHH:lla enemmän. Näin ei kuitenkaan ymmärtääkseni tapahdu.

Jonkin sortin ekspertti siis on PET-keskuksen johtaja J. Knuuti. ……………………………………………………………………………………………………….. Aivan oikein kyllä siellä vilahtelee Knuutinkin nimi muiden joukossa. Ainakan kaverit pyytää mukaan joukon jatkoksi. Minua ei kyllä säväytä millään tavalla julkaisujen määrä, kas kun en ole narsisti! Syntymäaika. . . H&M haluaa hemmotella sinua syntymäpäivänäsi. Kyllä, haluan, että minulle lähetetään tarjouksia, tyylipäivityksiä ja kutsuja alennusmyynteihin ja tapahtumiin. Haluaisitko tyylikkäämpää sisältöä sähköpostiisi

edellinen kirjoitus piti tulla tuonne hiilarifoopikkojen vastaukseksi. Eli kun puhutaan mustavalkoisesta ajattelusta, vaikeuksia tuottaa ’tarinatalot’ vaiko horinatalot, jotka keksivät uutta auringon alle, kuten esim karppaajilta ei voi mitata nykyisillä mittareilla energiankulutusta, koska mittaavat hengityksen hiiltä, väitti eräs palstansa eräänlainen aiantuntija. Kuulemma kun karppaaja syö niin vähän hiilihydraatteja niin mittarit eivät pysty mittaamään henkilön rasvankulutusta. Taisi jotkut alkaa ihmettelemään sitä, ettei tuon perusteella pystyisi sitten mittaamaan ollenkaan ihmisen energiankulutusta, koska rasvan osuus taitaa olla suht suuri kulutuksrssa koko ajan, ja itse asiassa, jos kemiaa vähän tuntea niin esim rasvassa taitaa olla lähes tuplamäärä hiiliatomeja kuin hiilihydraateissa. Siksiköhän se tuottaa energiaa lähes tuplaten kuin hiilihydraatit tai proteiinit.Koska uskon, että elimistö menee ravinnon kanssakin siitä mistä aita on matalin, eli siitä, missä se säästää energiaa eniten. Tämä lienee perustuu evoluutioon siis siihen, että aina ei ole ollut ravintoa saatavilla jolloin on elimistön adaptoitua tilanteeseen, säästämällä energiaa.Tämän jälkeen lasketaan, paljonko kalorit ovat grammoina. Se onnistuu jakamalla kalorimäärät kunkin makroravinteen energiakertoimella. Proteiinimäärä jaetaan siis neljällä, hiilihydraatit neljällä ja rasvat yhdeksällä. Näin saadaan tarkat päivittäiset grammamäärät ruokavalion koostamiseen. Lopputulos on seuraava:Tässä oletetaan että ihmisen pitäisi olla fyysisesti aktiivinen ts harrastaa liikuntaa jatkuvasti muutoin lihoo. Mikä logiikka tässä on,ihmisen pitäisi liikkua vaikka siihen ei olisi mitään syytä? Ylimääräinen liikunta aiheuttaa hapetustressiä jne. Ammattiurheilijat kuolevat keskimäärin 6 vuotta aiemmin kuin esim. liike-elämässä ,sotilasammatissa ja politiikassa ammatikseen toimivat. Korkein elinajanodote maailmassa on Hong Kongissa jossa on myös korkein lihankulutus 664g/d/capita! https://www.hku.hk/press/news_detail_17940.htmlMiksi insuliini ei olekaan niin lihottava kuin väitetään? Insuliini on vain yksi kehomme sadoista hormoneista tai hormonin kaltaisista aineista. Pelkästään nälkää, kylläisyyttä, rasvojen vapautumista, käyttöä energiaksi ja muodostumista säätelee kymmeniä viestimolekyylejä. Vaikka hiilihydraattien rajoittamisella voi rajoittaa yhtä näistä eli insuliinia hieman, niin loppujen lopuksi kehon energiatila (saanti – kulutus) yhdessä koko hormonaalisen järjestelmän ja aivojen säätelyjärjestelmien kanssa ratkaisevat lopputuloksen.

Jos tavoitteena olisi lisätä läskiä vartalossa, niin paras neuvo kuuluisi: Syö paljon, eritoten hiilareita.Ps. Linkki aiheeseen (re-esteröintiin), vaikkakin englanninkieliseen, olisi myös erittäin tervetullut. Lukaisisin mielenkiinnolla ja avoimin mielin sen.

Suomen suurimmassa perheblogiyhteisössä voit lukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia.fi:ssä. Digilehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen. Kyllä on erikoinen yhteenveto ja sen verran kummallista tavaraa ettei oikein edes voi purkaa. Onnea vaan uralle jos se liittyy lääketieteeseen tai lihavuustutkimukseen.Onhan siellä varmasti hyviäkin ajatuksia Tomilla ja kumppaneilla, enkä minä paleota tyrmää. Se vain on suurelle osalle liian rajoittava ruokavalio. Väheksymättä tuntemuksia, elämä pyörii liikaa suolistotuntuman ja toisaalta täydellisen terveyden tavoittelun ja suorittamisen ympärillä. Elämässä on muutakin. Lisäksi Kirjassani kerron aiheesta lisää, samoin täällä: https://www.facebook.com/Lihastohtori/photos/a.381084305298982.92252.324186790988734/1025840470823359/?type=3&theater

Mitä tulee ns. ”korkeaproteiinipekonikarppaukseen”, joka sisältää paljon grilliruokaa, se ei taida olla kovin terveellistä ainakaan verisuonille. Epäsuoraa näyttöä on aika paljon erittäin pitkällä seuranta-ajalla esim. lisääntyneestä ennenaikaisesta kuolemanriskistä (all-cause ja verisuonisairaudet). Toki epidemiologisissa aineistoissa on haasteensa. http://www.nature.com/ejcn/journal/v61/n5/abs/1602557a.html http://www.cell.com/cell-metabolism/abstract/S1550-4131%2814%2900062-X http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20820038 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17391111 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22735105Laynelta erinomainen kirjoitus ja me viittasimmekin tähän. Onneksi lopussa ottaa esiin myös sokerin haitat, koska onhan niitä. Itse vältän sokeria melko paljon poislukien hedelmät ja marjat sekä jotkut kastikkeet. Mutta ei kaikkien tarvitse olla niin friikkejä kuin minun.Mikä vääristää ihmisten syömistä? Tieteellisen materiaalin tai sen tuntemuksen puute? Mitä ihminen poimii koriinsa kun pitkän työpäivän jälkeen menee kauppaan? Kuka siihen vaikuttaa mitä sinne koriin poimitaan?P.S. Vain asiallinen kommentointi kirjoitukseen hyväksytään. Kirjoituksellemme saa toki olla kriittinen. Pysy kuitenkin asiassa ja muista, että argumentointi pelkästään omilla kokemuksilla ja tarinoilla tai salaliittoteorioilla ei kelpaa todistusaineistoksi tiedettä vastaan.

Kuten sanoin, kirjoitan joskus aiheesta lisää. Lukaise sitä ennen kirjastani rasvanlähtöosuus. Kirjaa saa vaikka kirjastoista.Jos tarkastellaan asiaa hieman laajemmasta perspektiivistä, monet hyvin runsaasti hiilihydraatteja syövistä kansoista eivät ole ylipainoisia tai sairaita, päinvastoin. Esimerkiksi vaikkapa okinawalaiset peruspulliaiset ja etiopialaiset juoksijat, jotka syövät rasvaa paljon vähemmän kuin suomalaiset, mutta vastaavasti hiilihydraatteja erittäin paljon. Ai niin ja ovat fyysisesti erittäin aktiivisia eli heidän energiankulutuksensa on suurta. Passiivinen ihminen lihoo usein aktiivista helpommin. Fyysisen aktiivisuuden lisäksi myös alhainen perusaineenvaihdunta (energiankulutus peruselintoimintoihin) on tärkeä lihomista ennustava tekijä, ei vain energiansaanti (Hume ym. 2016). Mutta jutun pointti oli siis että energiansaantiylimäärä on se lihottava tekijä, sokerissakin. Moni syö liikaa, koska syö asioita, jotka mm. ovat maukkaita ja sokeri on sellainen. Ja siis petollinen. Tuntuu että tutkimukset ja tiede liikkuu joskus ihan muualla oikeasta ”käyttäjäkokemuksesta”. Olen itse jojoillut painon kanssa koko ikäni. ”Otanta” ei tietenkään täytä mitään tieteellisiä mittareita eikä ole kummemmin validi. Olen yrittänyt pudottaa painoa laskemalla kaloreita, syömällä ”oikein”, liikkumalla enemmän jne. Kaikilla on yhteinen nimittäjä: Ei toimi painon pudottamisessa. Ainakaan minulla. Kun kokeilin ”jotain muuta”, eli jätin hiilarit, sokerit, alkoholin (osin) ja hedelmät + muut ”terveelliset” piilosokerit niin paino lähti laskuun. Varmaan kalorinsaanti pieneni samalla mutta paino putoaa ilman nälkää. Se on erikoista se. Siksi tässä luennossa koko substanssi vaikuttaa mustan väittämistä valkoiseksi. Kaikki omat veriarvoni – sokeriarvot mukaanlukien – ovat erinomaiset. Voin hyvin. Jaksan hyvin. Uskon että olen vanhemmilla päivilläni saanut muutaman terveen vuoden lisää. Se on itselleni todellisuutta vaikka ei olekaan tiedettä.VHH-ruokavalion keskeisin etu laihdutuksen kannalta lienee kylläisyyden lisääminen vähärasvaiseen verrattuna. Nälkähän se on monesti laihduttajan pahin vihollinen. Lisäksi vähähiilarisella saattaa olla pieni metabolinen etu, eli energiankulutus kasvaa. Olen selaillut aiheeseen liittyviä tutkimuksia, ja osassa on ollut tuo etu ja osassa ei eroa vähärasvaiseen verrattuna. Myöhemmin olisi tarkoitus bloggailla näistä. Ja jos unohdetaan nämä lihomiset ja laihduttamiset, niin toinen VHH-ruokavalion keskeinen etu on parannukset veren kolesteroli- ja sokeriarvoissa.

Ravintoaineet, jotka auttavat laihtumaan! Näin paljon hiilihydraatteja

Monella naisella lihominen alkaa juuri raskausaikana, eikä liikakiloista pääse eroon edes vauvan synnyttyä. Melkein puolet suomalaisista naisista on nykyään ylipainoisia.Toiset ihmiset irrottavat sokerin myös kokonaisuudesta ja ulottavat sokerinpelon niin kovaksi, että myös hedelmät ja jopa marjat ovat pannassa. Tämä pelko on osin peräisin alan tutkimusten väärinkäsittämisestä. Muutamat kokeelliset hiiritutkimukset hedelmäsokerin yliannostuksilla eivät muuta sitä asiaa, että tutkimusnäytön valossa hedelmien kulutuksen vaikutus painoon on neutraali tai joissakin tilanteissa suotuisa kun taas lisätyn hedelmäsokerin eli fruktoosin vaikutukset ovat usein olleet negatiivisia (lue Reijo Laatikaisen kirjoitus).Totta, insuliini nousee maitoproteiinien eli hera-kaseiiniproteiinicocktailin nauttimisen jälkeen (esim. Hulmi ym. 2005). Mutta miten on selitettävissä, että hera nostaa insuliinia enemmän kuin maidon muut proteiinit (Hoppe ym. 2009), mutta silti sen terveysvaikutukset lienevät edullisimmat eikä se ole painonhallinnassakaan huono proteiini (Pal&Radavelli-Bagatini 2013, Sousa ym. 2012, aiempi blogikirjoitus ja Weightology-b erinomainen kirjoitus). Jokin ei tässäkään väitteessä siis mätsää.

Tämä tarkoittaa myös, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa. Kestävää kehitystä käsiteltiin ensimmäisen kerran YK:n Brundtlandin komissiossa 1987. Komission työstä sai alkunsa prosessi, joka on edennyt vuorovaikutteisesti.. Ja tämä on ihan selvä juttu: Hiilihydraateilla on vaikea saada rasvamaksaa, jos niitä syö luonnollisessa muodossaan. En ole poistanut mitään, bi vain alustana vaatii hyväksynnän ensin kommenteille eikä mulla ole keskellä yötä aikaa tarkastaa kommentteja joten niiden ilmestyminen venyy.Fogelholm on kiinnittänyt huomiota markkinointiin. Urheilijoille myydään energiapatukoita, joissa mainostetaan "vähän hiilihydraatteja, paljon proteiinia".

Paljon suklaata pitää syödä ettei ole enää surullinen D: Dem

 1. paljon
 2. tojen kautta, ei mielivaltaisten tulkintojen kautta. Tässä siis heitetään nyt romukoppaan KAIKKI viime vuosikymmenien ”tutkimus”tieto rasvan lihottavuudesta. Tässä on aihetta erittäin suurelle revelationille ravitsemustieteessä. Ymmärrän sen nyt.
 3. Kahdeksan kymmenestä lopettajasta lihoo, miehet keskimäärin noin 2,8 kiloa ja naiset 3,8 kiloa. Tärkein toimenpide lihomisen estämiseksi on, että seuraa painoaan säännöllisesti usean kuukauden Painon noustessa pitää etsiä ratkaisuja päivittäisen kalorien saannin vähentämiseksi tai liikkumisen..
 4. Pidennetty palautusoikeus edellyttää, että jokin yllä lueteltujen tuotteiden sopimuksista on voimassa palautettavan tuotteen oston tai palautuksen hetkellä. Pidennetty palautusoikeus ei koske liittymiä tai palveluita, pelejä tai latauskortteja, joiden sinetti on rikottu
 5. Tämä tutkimus on olennainen esimerkki siitä, että pelkästään rasvoja ja proteiinia syömällä nisäkäs voi lihoa JOS syö riittävästi myös kokonaan ilman hiilihydraatteja: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22838969
 6. ”Lipogenesis is stimulated by a high carbohydrate diet, whereas it is inhibited by polyunsaturated fatty acids and by fasting. These effects are partly mediated by hormones, which inhibit (growth hormone, leptin) or stimulate (insulin) lipogenesis.”
 7. g high-fat, low-carbohydrate and low-fat, high-carbohydrate isoenergetic diets. Am J Clin Nutr 2003;77(1):43-50. Volek JS, Fernandez ML, Feinman RD, Phinney SD. Dietary carbohydrate restriction induces a unique metabolic state positively affecting atherogenic dyslipidemia, fatty acid partitioning, and metabolic syndrome. Prog Lipid Res 2008;47(5):307-318. Westman EC, Yancy WS, Jr., Humphreys M. Dietary treatment of diabetes mellitus in the pre-insulin era (1914-1922). Perspect Biol Med 2006;49(1):77-83. Westman EC, Yancy WS, Jr., Olsen MK, Dudley T, Guyton JR. Effect of a low-carbohydrate, ketogenic diet program compared to a low-fat diet on fasting lipoprotein subclasses. Int J Cardiol 2006;110(2):212-216.

Miksi väestö lihoo, vaikka kevyttuotteita myydään ja liikunta lisääntyy

”Passiivinen ihminen lihoo usein aktiivista helpommin, koska ei voi eikä ehdi syödä niin paljon.” <- onko tuossa lauseessa joku virhe?Summa summarum: tässäkin laihtumisen avain on kalorivajaus ja laihtumisen myötä paranevat ylipainoisen ihmisen veriarvot lähes poikkeuksetta. Syödä noin säännöllisesti ja te ajelu riski korkea kolesteroli, painonnousu ja muita terveyteen liittyviä komplikaatioita. Liian paljon pikaruokaa voi aiheuttaa astman. Tutkimukset osoittavat, että syöminen liikaa Tämä on yleisempää lapset, mutta jos olet jo astma, se voi pahentua jos liikaa lihoo Asiantuntijan mukaan suomalaiset saavat ruoasta riittävästi proteiinia. Jos ylimääräistä proteiinia ei kuluta, se voi varastoitua rasvaksi.

Ravitsemustieteen professori raivostui suomalaismiehen - MTVuutiset

Teknisesti ei taida olla kyse niinkään salaliitosta, vaan on aika tavanomaista lobbaustoimintaa sekä hyödyllistä edunvalvontaa:Tästä vielä sen verran tuohon Bonan vastineeseen: Oletus oli että lipogeneesi veisi paljon vähemmän energiaa kuin tuo re-esteröinti. Ilmeisesti olen kuitenkin väärässä ja näin ei ole, vaikka prosessi sinällään kuulostaa huomattavasti mutkikkaammalta kuin sokerin muuttaminen rasvaksi- onhan re-esteröinnissä enemmän työvaiheitakin. Jostain syystä kuitenkin elimistö siis toimii mieluummin ensin rasvasolujen varastoijana kuin sokerin?

Jeps, hemmetin surullista tuollaiset tarinat korruptiosta ja lobbauksesta. Ei toki mitään uutta, suuruusluokka vain tälle ehkä tuli yllätyksenä. Nyt vain täytyy pitää maltti. Marjat ja hedelmät ovat edelleen terveellisiäja pieni määrä sokeria auttaa meitä makeusfaikutuksella nauttimaan näitä terveellisiä ruokia. Muutenhan ne maistuisivat usein erittäin pahalle. Ja jäätelöä, suklaata yms. voi edelleen syödä, kohtuudella. Kokonaisuus ratkaisee.Toki jos painonpudotus ja elämänmuutos on onnistunut ja VHH ei ole ns. pekonikarppausta, niin tulokset voivat yksilöillä olla hyviä.Olen samaa mieltä Veikko Pn kanssa Heikkilästä ja niin näytät sinäkin olevan ainakin osittain. …………………………………………………………………………………………………………………. Insuliinista sen verran, että kehon insuliinitasoa voi hyvin mitata,jos se kiinnostaa?

Jos ruokavalio on hyvin vähän proteiinia sisältävä (ketoosidieetti), silloin insuliini nousee vähemmän. Mutta edelleen jos syö paljon, lihoo. Se on sitten toinen kysymys, että onko VHH:lla yhtä helposti nälkä syödä niin paljon. Jos VHH:lla laihtuu, se johtuu pääosin siitä, että syö vähemmän (energiaa), ei niinkään siksi että insuliini olisi alempi.Vaikka tavallaan kirjoitatte paljon asiaa niin kirjoitatte myös paljon varsinaisen ongelman vierestä. Tekstinne oli valitettavasti suurimmaksi osaksi sanojen tuhlausta. Lisäksi turhanpäiväinen sarkasmi ja vihjailu muiden epäpätevyydestä syö uskottavuutta.

”Tässä prosessissa tarvitaan lähtötuotteiksi siis rasvahappoja ja glyserolia ja reaktiota katalysoi erilaiset entsyymit ja tähän prosessiin tarvitaan myös huomattavan paljon energiaa. — Tosin rasvoista — se onnistuu vain pilkkomalla triasyyliglyseroli rasvahapoiksi ja glyseroliksi ja re-esteröimällä tämä takaisin triasyyliglyseroliksi. ”Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.Itsekään en ymmärrä mm. peruna- ja hedelmäpelkoa. Kuten sanoit, esim. keitettyjä perunoita syömällä on aika vaikea lihoa, koska niiden energiatiheys on olematon. https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/204?foodType=ANY&ingredientClass=POTATO&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=name&sortOrder=asc&component=2331&amp;Syy on ihan pakko sysätä oman kehon ulkopuolelle sillä eihän siitä mitään tulisi että voisin halutessani olla oman painoni herra.Niin siis koen surullisena kun AH on mennyt tälle linjalle koko ajan vain syvemmälle ja syvemmälle ja puolestapuhuu myös monen huuhaan puolesta ihan vain siksi, että se poikkeaa valtavirrasta ja tiedeyhteisön kannasta (esim. homeopatia). Mutta siis paljon hyvääkin, kuten että hän oli yhtenä tuomassa höttöhiilarien ja sokerin haitallisuutta keskusteluun ja on potkinut pois rasvan liikaa demonisointia. Tykkään myös siitä, että on tuonut lihaskuntoharjoittelua ja terveiden elintapojen merkitystä esiin sairauksissa, jotka ovat pitkälti elintavoilla ehkäistävissä (metabolinen oireyhtymä jne). Tätä tarvitaan, mutta ilman sellaista vastakkainasettelua mitä nyt on ollut (rasvat vs. hiilarit, ravinto vs. lääkkeet, teollisuus vs. vaihtoehtohoidot, aerobinen liikunta vs. lihaskuntoharjoittelu) ja vetoamista salaliittoihin.

jaa, ilmeisesti iberian kinkkua pitää syödä yli 300g, kun saman oleiinihapon taitaa saada päivän rypsi suosituksesta (20g?)Kommentoin artikkelin alussa olevaa Esko Koskisen väitöskirjan taulukkoa Suomen ravintokulutuksesta. Vuosina 1942-43 oli Suomessa ravintopula, jonka yhteydessä ihmisiä kuoli jopa nälkään. Tämä ei näy taulukossa, koska siinä kerrotaan vain eri ravintoaineiden prosenttiosuuksia. Painonhallinnan kannalta kokonaiskilokalorimäärät ovat ratkaisevia. Hiilihydraatit ovat sikäli ongelmallisia, että niitä on helposti saatavilla, ne ovat suhteelisen halpoja ja säilyvät hyvin. Elintarviketeollisuus kauppaa niitä houkuttelevissa pakkauksissa. Tämän seurauksena ylipainoisuuteen taipuvainen tulee houkutelluksi nauttimaan hiilihydraatteja vaikkei olisi nälkäkään. Hiilihydraatti tulee nautituksi makunautinnon vuoksi. Joillakin henkilöillä on addiktio hiilihydraatteihin ja niistä erityisesti leivonnaisiin ja makeisiin, suklaa mukaanlukien. Turha on keskustelijoiden väitellä kuka on tällä kertaa kukkulan kuningas. Palstanpitäjän heitot lääkäreiden ja lääketieteen heikkoihin ravitsemustietoihin ovat epäasiallisia eivätkä pitdä paikkaansa. Toki yksittäisten lääkäreiden välillä on eroja heidän ravitsemustiedoissaan.Kohtuus ja ns. kultainen keskitie olisi monelle toimiva ratkaisu fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti.- Koskaan aiemmin ei urheilijoille markkinoiduissa elintarvikkeissa ole ollut valttina vähähiilihydraattisuus. Vappuseteli-keskustelu toivottavasti alleviivaa verojen merkitystä. Jos joutuu ansaitsemaan 42e bruttona, että voi maksaa ammattilaiselle 10e nettona, palvelujen ostaminen on vastakin rikkaiden huvia, seteli tai ei. Vi(h)reä palvelutalous edellyttäisi pienempää verokiilaa

Proteiinia ei kannata syödä mielin määrin, sillä ylimääräinen varastoituu rasvaksi. Kuvituskuva ei liity uutiseen.Ja siis niinhän se on että vaikka söisi hiilihydraatteja pelkästään, tarpeen rajoissa, niin silloin ei liho. Viitaten noihin okinawalaisiin.. He tuskin ovat niitä syöneet mitenkään ylenmäärin..

Kolumni: Suomalainen lihoo yhä - mikä lopettaisi työikäisten

Toisaalta eräs Suomen parhaaksi ravintoasiantuntijaksi itsensä julistanut ortopedi on joskus kirjoittanut: Olisi asiaa käyttää reilusti Antti Heikkilästä oikeaa nimeä eikä mitään vihjailuja typerillä peitenimillä ”Ortopedi” tms. Jos ollaan eri mieltä sen tulisi toimia asiantuntijatasolla omilla nimillä. Tai mitä tässä peitellään?. Yksi asia mikä Humlilta ja Heiskaselta unohtuu on ihmisen vointi millaiseksi se muodostuu eri ruokavaliopainotuksilla. Oma kohtainen kokemukseni on että rasva ja proteiiniin painottuvissa ruoissa vointi on virkeämpi ja olo kylläisempi selvästi pidemmän aikaa kuin hiilareihin painottuvissa. Ja tuo on todella tärkeä ja merkityksellinen asia jota ette ottaneet huomioon ettäkä käsitelleet kirjoituksessanne?. Miksi?. Lopuksi teidän oma linjanne jäi epäselväksi, arvostelitte muita, mutta mikä olikaan teidän suosittelemanne päälinja ruokavalioiden suhteen?. ”Sitä ja tätä kalorit kurissa” tai mitä se oli?. Itse voin paljon paremmin Heikkilän vinkeillä kuin teidän vinkeillä. Heikkilä on värikäs, mutta kokemuksen tuoma sanoma löytyy kyllä sieltä ylilyövien lauseitten takaa. Testattu on vuosien mittaan becelit ja kokojyvät, voi surkeutta mihin tämä maan ihmisten terveydentila on noilla Fogelhomin veljien ohjeilla joutunut.Mitä tutkimustietoa löytyy fruktoosin vaikutuksista. Ymmärtääkseni glukoosi on ensisijainen energianlähde ja fruktoosi aineenvaihdunta tapahtuu maksassa ja se muuttuu rasvahapoiksi? Selittääkö se eroja eri hiilareiden lihottavuuden välillä?Ei tarvitse edes puhua rahoituksista. Suurin rajoite on tutkijoiden/vaikuttajien egot ja kiveen hakatut näkökulmat jotka ehkäisevät todellisen tieteellisen tutkimisen ja hienosti sanottuna totuuden etsimisen Hyvä esimerkki tästä on kolesteroliteoria ja teorian ”päälle” tehdyt tieteelliset tutkimukset, joiden tulokset otetaan tieteellisinä totuuksina. Unohdetaan vain, että tulokset ovat tosia vain jos sen alla oleva teoria on validi ja todistettu. Siitä syystä Benecoliakaan ei voida mainostaa sv-tauteja vähentävänä vaan vain kolesterolia laskevana tuotteena

Usein kysyttyä - Matkahuolt

On olemassa monta syytä syödä enemmän avokadoa. Avokado pitää sinut kylläisenä pidempään sen liukenevien ja liukenemattomien kuitujen vuoksi. Hyvä asia tässä hedelmässä on myös se, että sitä voi syödä monin eri tavoin, esimerkiksi raakana salaateissa vihannesten kanssa, ihan sinällään.. Kurkkua olisi voinut syödä 2,5kg että pääsisi vastaavaan energiamäärään kuin 50g perunalastuja… Ei mene huomaamatta. 😀 Liikuntaa lisäämällä saat syödä päivittäin enemmän, sitä mukaa millaista liikuntaa ja kuinka paljon harrastat. Kulutus eri liikunnassa-laskurilla saat selville, paljonko Missä ajassa kalorit kuluvat-laskurilla saat selville, paljonko sinun pitää liikkua kuluttaaksesi ylimääräiset syömiset ja juomiset

Tuo hiilarin imeytymisnopeuskaan ei oikeastaan lopulta vaikuttavan kovinkaan paljoa laihdutustulokseen. Sillä voi tietysti olla merkitystä muiden asioiden kannalta – esim korkeista verensokeripiikeistä voi olla haittaa joillekin ihmisille.Lääkäri Pertti Mustajoki on kirjoitellut näistä aiheesta hurjan paljon. Ihmettelin, miksei tästä artikkelista syntynyt viime vuonna enempää keskustelua.Olen nyt siirtynytkin tutkimuksissa lihaskatoon (mm. kemoterapia, syövät), jossa on paljon enemmän haasteita ja pääsen tutkimaan rasvan sijaan minulle rakasta lihasta.Insuliinin verensokeria vähentävä vaikutus ei johdu ainoastaan sokerin työntämisestä soluihin, vaan se myös vähentää maksan sokerin vapauttamista verenkiertoon. Itseasiassa tämä on tärkein mekanismi sille miksi tyypin 1 diabeteksessa verensokeri nousee vaarallisiin lukemiin ilman insuliinilääkitystä (Sonksen ja Sonksen 2000). Insuliini onkin siis enemmänkin jarru kuin aktivaattori.Suositeltavia ruoka-aineita ovat: liha kala hedelmät vihannekset marjat tumma leipä (kohtuudella) juusto rasvaton maito ”

pitää paljon - Suomi-Heprea Sanakirja - Glosb

– Runsaalle lihomiselle ei aina löydy selkeää selitystä. Raskauden aikana hormonaalinen tasapaino muuttuu siten, että keho pyrkii varastoimaan energiaa. Äidille kertyy rasvavarastoja, joita on tarkoitus hyödyntää imetyksen aikana, Laitinen sanoo.Antamasi perunalastuesimerkki on mainio sillä juuri tuli viikonlopun leffaillassa vedettyä perunalastuja noin 50g annos (yli 250kcal!!) ja eihän tuommoista määrää edes huomaa syöneensä.

Kiitos todella mielenkiintoisesta keskustelusta muuten! En olekaan pitkään aikaan saanut haastaa älynystyröitäni. 😀Korkearasvainen ruokavalio ylensyötynä aiheuttaa insuliiniresistenssin hiirille, tästä ei ole epäilystä ja itsekin olemme tämän nähneet. Sen sijaan ihmisillä tilanne ei ole näin yksinkertainen kun ihmisillä sama ruokavalio ei samalla lailla lihota kuin osalla ihmisistä, toisilla jopa päinvastoin. Aterian jälkeiset insuliinivasteet ovat rasvaisissa aterioissa pienet, mutta paastoinsuliini kohoaa joillain ja glukoosinotto heikkenee jos ei ole tarvetta käyttää hiilihydraattia energiaksi. Tämä ei tarkoita välttämättä huonoa, mutta periaatteessa hiilihydraattien käyttökyky heikkenee ja tietty joustavuus rehujen syönnille ei ole parhaimmillaan. Jaakko Hentilä laittoi aiemmin kommentissaan videon, jonka voit mulkaista.

Taavi & Manu - Tänään hengailtiin aika paljon Isojen

Artikkelista jäi kyllä vähän jännä maku suuhun. Toki, insuliini ei ihan väijy nurkan takana veitsi kädessään ja ”kalori on about kalori”, mutta soppaan liittyy paljon muutakin. En ole tutkija, enkä edes asiantuntija, mutta en silti jättäisi ilmaan näin neutraalia mielikuvaa hiilihydraateista. En ole kovin tarkkaan seurannut karppausilmiötä, mutta onkohan lopulta kovin monella paljoakaan hedelmiä tai kaurapuuroa vastaan, jotka edustavat enemmän sitä terveellistä laatuosastoa? Someilmasto taitaa vähän vääristää tosiasiallista asetelmaa, ihan noiden kommenttienkin valossa. Koitan olla mahdollisimman selkeä ja välttää pahimpia ylilyöntejä. Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan.

Mielenkiintoisia nuo hiiritestit. Niiden metaboliikan ei kovin kauheasti luulisi perusmekanismeiltaan eroavan ihmisistä. Tosin aiheesta en tiedä juurikaan, oletan vain.Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.Suosittelen lukemaan laadukkaampia lähteitä liikunnan terveysvaikutuksista. Esimerkiksi vaikkapa Duodecimin Käypä Hoito -sivuilta.

Satunnaistetuissa tutkimuksissa on näytetty, että liika syöminen johtaa lihomiseen riippumatta siitä, tulivatko lisäkalorit rasvasta vai hiilihydraateista (Horton ym. 1995, Lammert ym. 2000). Se kummalla tavalla muodostuu positiivinen energiatasapaino ja sitä kautta lihoo helpommin on toki osittain yksilöllistä riippuen mm. henkilökohtaisista mieltymyksistä, liikunnasta jne. mutta ei siitä sen enempää.- Huolestuttavaa on, jos korvataan rahkalla ja jogurttijuomilla hiilihydraatteja, kuten leipää. Jos liikkuu paljon, lihakset tarvitsevat hiilihydraatteja. Eivät ne pelkällä proteiinilla toimi hyvin.Hyviä hiilihydraattien lähteitä ovat riisi, pasta, bataatti ja peruna. Näistä Kirjovaara suosii pääsääntöisesti riisiä.Hyviä pointteja Jari. Mukava kun löysit jutusta ytimen etkä toisin kuin Christer lukenut tätä karppausvastaisena juttuna. Rivien välistä löysit, että vähärasvaisuuden kritiikkikin on tuohon upotettuna.Esim. dippipohjana käyttämäni kreikkalainen jugurtti sisältää painoonsa nähden noin viisi kertaa vähemmän kaloreita kuin perunalastut.

Ongelmana taitaa olla myös tarinatalot, jotka keksivät uusia teorioita, kuten insuliini tai muut. Muuten onkohan Heikkilää kyseenalaistettu siitä, että on joutunut hoitamaan ruotsalaisen karppauksen syystä henkilöitä, jotka ovat saaneet aineenvaihduntansa sekaisin, niitähän ei voi olla. Niin insuliini, normaalistihan sen tehtävänä ollee varmistaa ettei veressä pyöri aterian jälkeen ylenmäärin rasvahappoja. Tietenkin jos sisäelimien ympärillä on häiritsevästi rasvaa, niin toiminta vaikeutuu.Faktasta 1 voidaan päätellä, että läskiytymisen riskitekijöitä ovat fyysinen passiivisuus ja kaikki syödyt kilokalorit. Faktasta 2 voidaan päätellä, että riskitekijöitä ovat hiilarit (lisäävät insuliiniannosta) sekä lievästi proteiini.Painonnousu raskausaikana on yksilöllistä, ja siinä voi olla hyvinkin suuria eroja odottajien välillä.Monet tarjoavat vähähiilihydraattista ruokavaliota (VHH) ainoana oikeana keinona laihtumiseen. Kyseessä on monilla ihmisillä toimiva laihdutuskeino, eikä sitä voi kieltää.

Ihminen on kokonaisuus kuten tiedät ja ongelma ei ole väestötasolla hiilarit, vaan kokonaisuus. Joskus on hyvä vähän provosoida ja itse olet tainnut tehdä sitä 10x enemmän pelkästään viime vuosina kuin me…Hysteria on johtanut siihen, että on ihmisiä, jotka saavat kolmanneksen päivän energiasta vain proteiinista. The young medical professionals came down with fevers. Within weeks, they were both lying in hospital beds, hooked up to IVs or oxygen machines

7 asioita tapahtuu, jos syöt liian paljon pikaruokaa

Huomaathan, että pääkaupunkiseudulla tutkintopaikat täyttyvät erittäin nopeasti. Tarvittaessa voit ilmoittautua myös kotipaikkakuntasi ulkopuolella järjestettävään tutkintoon. Kansalaisuuden saamiseen riittää, että olet suorittanut jonkin alla kuvatuista osakokeiden yhdistelmistä vähintään taitotasolla kolme Lue myös: Paino nousee lähes aina raskausaikana – tiedätkö, mistä raskauskilot koostuvat?

Aiheeseen Pitää Paljon liittyviä kuvia, arkistokuvia ja Shutterstoc

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään, niin saat säännöllisesti tietoa Seuran uusista jutuista.On kyllä aivan uskomattoman surullista, että tällaiset tätäkin blogia pitävät nueret ihmiset jaksavat vielä uskoa tuohon ”kalori sisään, kalori ulos”-höpötykseen, vaikka todellisuus osoittaa ympärillämme muuta koko ajan.Muutos ei kuitenkaan käy käden käänteessä, jos ruokailut ovat olleet pitkään retuperällä. Kehoa on ensin pohjustettava pysyvään muutokseen. Paljon urheilevan ja kasvavan nuoren on viisasta syödä illalla proteiinipainotteisesti, sillä proteiinit Maidossa on sekä hiilihydraatteja että proteiineja. Maito on helppo, hyvä ja edullinen palautusjuoma. Laihduttajan kannattaa vähentää rasvaa, mutta pitää ruokavaliossaan proteiinipitoisia ruokia Узнать причину. Закрыть. Kuinka paljon pitää syödä, että lihakset kasvaa

Näin paljon avokadoa voi syödä Kuntoplus

Helsingin lääkiksen prekliinisellä jaksolla (kaksi ekaa opintovuotta) ei ollut ainakaan juuri yhtään ravitsemustieteen opetusta.Runsaampi proteiini tyypillisesti lisää ruokailun jälkeen insuliinin eritystä. Eli tästä voisi toki päätellä, että proteiinit lihottavat jos kerran insuliini on kaiken ydin. Todellisuudessa monessa tilanteessa kuitenkin proteiinin kohtuullinen tai runsas saanti edistää painonhallintaa (poikkeuksena ehkä jotkut ketoosissaolijat tai ylensyöjät, mutta ei siitä sen enempää). Se lienee kyllä totta, että maidon rasvoilla ei ole merkittävää lihotusvaikutusta (Kratz ym. 2013).”VHH:lla moni laihtuu niin kauan kunnes jaksaa noudattaa rajoittavaa ruokavaliota ja voi jotkut veriarvotkin parantua (triglyt ja HDL lähinnä), ei tässä ole ketään sitä kiistänyt eikä se ollut jutun pointti, vaan typerä HH–> insuliini –> lihominen teoria, joka on yksistään aivan liian yksinkertainen selittämään lihomista tai laihtumista VHH:lla tai ei”Hei Christian! Tietysti, jos maksa on runsaasti rasvoittunut niin eihän insuliiniherkkyys voi hyvä olla. En ymmärtänyt miksi fruktoosia ei voisi saada yli 50g päivässä, koska se palaa energiana, jos glukoosia on mukana. Pöytäsokerissa on juurikin hyvä suhde. Pöytäsokerin ongelma on ravintoaineiden puute, mutta esimerkiksi sokeroitu jogurtti tai jäätelö ei nyt niin huono vaihtoehto ole välillä. Itselläni kuluu esimerkiksi päivässä 125g kuivattua taatelia, 2kpl banaania, 10kpl perunoita, 1/4 ananas, appelsiini, omena, kiivi, reilusti vesimelonia, 2 porkkanaa ja muutama ruokalusikallinen tummaa sokeria. Tarkoitan vaan, että tuo 50g fruktoosia tulee ylitettyä reilusti, koska tulee sitä fruktoosia vielä muualtakin minulle päivässä. Eikä tuo 50g puhtaana fruktoosinakaan ole kuin 200kcal, jolla ei kyllä rasvamaksa synny, jos se mahtuu päivittäiseen kulutukseen. Itselläni ei ole rasvamaksaa eikä vyötärö lihavuutta laisinkaan. Rasvamaksa tarvitsee runsaasti kaloreita syntyäkseen.

Insuliini on peptidihormoni, jota tuotetaan haimassa. Insuliinin eritys lisääntyy moninkertaisesti tyypillisen ruokailun jälkeen ensisijaisesti reaktiona verensokerin eli glukoosin nousuun. Myös mm. muutamat aminohapot lisäävät insuliinin eritystä. Kun näiden pitoisuudet laskevat veressä, myös insuliini vähitellen laskee lepotilaan. Kohonneen insuliinin vaikutus ei kestä pitkään (Ganong Medical Physiology 2001-).Chrisse, maailman väkiluku on yli seitsemän miljardia. Ei nyt siis takerruta yksittäisiin ihmisiin eikä edes diabetekseen. Mene keskustelemaan siis muualle, kiitos. Ja lopeta myös arvostetun professorin haukkuminen narsistiksi. Minä itse toin nuo julkaisumäärät esiin, ei hän. Mulla ei ole aikaa toimia moderaattorina täällä.Kommentti: Tommy Runesson on sensijaan pekonikarpannut 7 vuotta ja pudottanut puolet painostaan. VHH ei näytä todellakaan vaikuttaneen mitenkään hänen LDL -ja triglyseridi-arvoihin, koska ne ovat olleet koko ajan loistavat. Triglyseridit ovat jopa pudonneet hiukan 1.1->0,82 ApoB/ApoA1 suhde on otettu vasta vuonna 2013 ensimmäisen kerran. Sekään ei viittaa sydäntautiin. Epäilen, että näitä tommeja on enemmänkin naapurimaassamme,koska LCHF on erittäin suosittu elämäntapa siellä?Christian, mä en halua keskustella aiheesta, koska tämä kliinisempään suuntaan menevä keskustelu menee nyt ohi aiheen ja toisaalta myös minun ekspertiisini ja minulla on kiirettä töissä. Blogi on vain harrastus ja haluan, että minulla on muutakin vapaa-aikaa kuin keskustella blogissa.Hence, niin kauan tyydyttynyt rasva ei lihota, kun kunnon tutkimustietoa ei ole olemassa. Raaka peli Ranualla..!

Need to translate pitää paljon jstk from Finnish? Here are 2 possible meanings ..pääsykokeiden helpottamisen: Kansa lihoo ja lihavatkin pitää jaksaa raahata palosta turvaan. Voiman tarve ja fyysisyys tietenkin liittyvät tähän ammattiin, mutta sitä on korostettu nyt niin paljon - Mutta tällä hetkellä ei ainakaan minulle ole tullut sellaista evidenssiä, että nyt olisi välittömästi tarvetta.. Urbaanilegenda väittää, että meille on valehdeltu ja energiaylimäärä ei lihota, vaan hormonaalisen järjestelmän haitalliset muutokset. Erityisen kovaksi syylliseksi on noussut insuliini-hormoni ja hiilihydraatit, varsinkin sokerit.Vuonna 2008 kirjoitin artikkelin raskudoksesta ja ylipainosta. En ole sitä ehtinyt päivittää. Tässä linkki: https://docs.google.com/document/d/17YWnfscJkKvkYuhX5btdwN4TQPH7rCG4GVas3a6uhd8/edit

 • Nordea huijauspuhelu.
 • Yle prisma matematiikka.
 • Epiduraali synnytysjakkara.
 • Pss 02.
 • Suurin sallittu aisapaino.
 • Raahen seutu toimitus.
 • Konttikirppis lappeenranta.
 • Kultaliikkeet joensuu.
 • Myllyn paras kahvikakku.
 • Reikälevy motonet.
 • Kosten umzug mit einpacken.
 • World cafe wikipedia.
 • Neuropatia diabetes.
 • Drake hotline bling youtube.
 • Paras valmennuskurssi oikeustieteelliseen.
 • Säästöideoita.
 • Short hair male 2017.
 • Pisa suomi.
 • Ihastus unessa.
 • Pianon kosketin jää pohjaan.
 • Tower defence game 2017.
 • Kissan hammaskiven poisto hinta tampere.
 • Mass effect review.
 • Palmia logo.
 • Roni backin osoite.
 • Metadoni ja subutex yhteiskäyttö.
 • Old school runescape client.
 • Sonni englanniksi.
 • Kufi.
 • Historioitsija palkka.
 • Pakettiauton vuokraus varkaus.
 • Flüssiggas preisentwicklung.
 • Vamia lukuvuosi 2017.
 • Karin inger monica nilsson.
 • Kuopio joulukortit.
 • Näsiän myrkky.
 • Dwg to pdf autocad.
 • Sniper rifle range.
 • • potilasasiakirjojen laatiminen ja käsittely, opas terveydenhuollolle.
 • Canon eos 1100d drivers.
 • New ratchet and clank game.